PVC dryback (plak, lijm) en klik systemen

Vloer Utrecht pvc vloeren

PVC-vloeren

De stilste harde vloer van Nederland

Slide
Slide
Slide
Slide

Onze pvc vloeren

Wat is pvc en welke pvc-vloeren hebben jullie in het assortiment?

Een veel gestelde vraag wat is pvc en wat voor pvc-vloeren levert Vloer Utrecht. Op deze pagina vindt u op deze vraag het antwoord. Toch zijn wij er van overtuigd dat wij u nog beter kunnen informeren over alle mogelijkheden bij ons in de showroom. Mocht u na het lezen van de onderstaande informatie nog meer willen weten. U bent van harte welkom in onze showroon. Wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze.

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC visgraat

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC betonlook

Wat is pvc?

Pvc is een type kunststof (polyvinylchloride) dat uitermate geschikt is voor het maken van vloeren. Pvc-vloeren lijken veel op laminaatvloeren, ook bij Pvc wordt er gebruik gemaakt van een print. Pvc-vloeren zijn in tegenstelling tot laminaat veel beter bestand tegen vocht en kunnen daarom ook gebruikt worden in badkamers. Een ander groot voordeel van pvc-vloeren ten opzichte van laminaat is dat de vloeren meer geluiddempend zijn. het harde loopgeluid (tikken van hakken) en schuiven van meubels behoord met een pvc-vloer tot het verleden. Pvc-vloeren zijn net als laminaatvloeren eenvoudig in gebruik en onderhoud. Stofzuigen, stofwissen en regelmatig afnemen met een pvc reiniger is alles wat u hoeft te doen. Pvc-vloeren zijn daarom ook zeer hygiënisch en worden veel gebruikt in ziekenhuizen en worden aanbevolen voor cara- en astmapatiënten.

PVC en vloerverwarming

PVC-vloeren ook nog een zeer geschikt voor het gebruik in combiantie met vloerverwarming. De geringe dikte en snelle geleiding zorgen voor een efficiënt gebruik van uw vloerverwarming. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat andere vloeren niet gebruikt kunnen worden als u een vloerverwarming heeft. Ook onze laminaat en parketvloeren kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Meer informatie over onze PVC vloeren en vloerverwarming geven wij u graag bij een bezoek aan onze showroom.

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC met vloerverwarming

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC brede delen

Twee systemen, één kwaliteit

Pvc met click-systeem.
Pvc Dryback (plak, lijm systeem)

De twee systemen zijn beide door de lage warmteweerstand geschikt voor vloerverwarming.

Welke systeem PVC vloer voor u het beste geschikt is hangt af van verschillende factoren.

Is er een tegelvloer aanwezig?
Moet er rekening gehouden worden met contact-geluidsisolatie naar beneden buren?
Wilt u de vloer zelf gaan plaatsen?

Welke systeem u ook kiest, u kiest altijd voor een vloer die jaren meegaat.

PVC met klik-systeem

PVC-vloeren met kliksysteem zijn meestal tussen de 4 en 7mm dik. De 6 en 7mm klik pvc vloeren zijn in de meeste gevallen al voorzien van een geïntegreerde -10db onderlaag. Het voordeel van dit systeem is dat de bouwvloer in de meeste gevallen niet gelegaliseerd hoeft te worden. Een ander voordeel van PVC-vloeren met kliksysteem is dat deze vloeren door een doe-het-zelver redelijk eenvoudig zelf te plaatsen zijn.

Deze PVC-vloeren mogen in combinatie met de juiste onderlaag (al dan niet geïntrigreerd) ook geplaatst worden in een appartement.

PVC-vloeren zijn doorgaans niet geschikt om te plaatsen op een oude houten bouwvloer.

PVC Dryback (plak/lijm systeem)

PVC dryback ook wel pvc plak of pvc lijm-systeem genoemd worden verlijmd op uw bouwvloeren. Voor een verlijmde (dryback) PVC-vloer moet uw bouwvloer glad zijn. Zand-cement, Anhydriet en tegelvloeren zijn niet glad genoeg en moeten om doortekening te voorkomen voor dat de vloer geplaatst kan worden eerst geëgaliseerde (glad gemaakt) worden. Egaliseren en verlijmen is niet echt een klus voor de doe-het-zelver. Deze manier van plaatsen vraag meer aandacht en ervaring.

Veel verschillende uitvoeringen

PVC-vloeren zijn leverbaar in veel verschillende uitvoeringen en prijsklasse. Strake en industrieel betonlook, lange delen met houtprint, visgraat en Hongaarse-punt. Voor iedereen is er wel een PVC-vloer die past bij u smaak en interieur.

Heeft u vragen over onze pvc-vloeren dan kunt u tijdens onze openingstijden contact met ons op nemen, of kom langs in onze showroom.
Buiten onze openingstijden kunt u gebruikmaken van ons contactformulier.