fbpx

PVC dryback (plak, lijm) en klik systemen

Slide

PVC-vloeren.
Om stil van te worden.

Slide

Wat is PVC en welke PVC-vloeren vindt u bij ons.

Een veel gestelde vraag wat is PVC nou eigenlijk en wat voor PVC-vloeren levert Vloer Utrecht. Op deze pagina vindt u informatie over deze vloeren die u kunnen helpen bij het maken van een keuze. Toch zijn wij er van overtuigd dat wij u nog beter kunnen informeren over alle mogelijkheden bij ons in de showroom. Mocht u na het lezen van de onderstaande informatie meer willen weten kom dan nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze showroom, wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze.

Wat is pvc?

PVC is een type kunststof (polyvinylcholride) dat uitermate geschikt is voor het maken van vloeren. PVC-vloeren lijken veel op laminaatvloeren, ook bij PVC wordt er gebruik gemaakt van een fotoprint. Vol PVC-vloeren zijn in tegenstelling tot laminaat veel beter bestand tegen vocht en kunnen daarom ook gebruikt worden in badkamers. Een ander groot voordeel van PVC-vloeren ten opzichte van laminaat is dat de vloeren meer geluiddempend zijn. het harde loopgeluid (tikken van hakken) en schuiven van meubels behoord met een PVC-vloer tot het verleden. PVC-vloeren zijn net als laminaatvloeren eenvoudig in gebruik en onderhoud. Stofzuigen, stofwissen en regelmatig afnemen met een PVC reiniger is alles wat u hoeft te doen. PVC-vloeren zijn daarom ook zeer hygiënisch en worden veel gebruikt in ziekenhuizen en worden aanbevolen voor cara- en astmapatiënten.

PVC-vloeren ook nog een zeer geschikt voor het gebruik in combiantie met vloerverwarming. De geringe dikte en snelle geleiding zorgen voor een efficiënt gebruik van uw vloerverwarming. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat andere vloeren niet gebruikt kunnen worden als u een vloerverwarming heeft. Ook onze laminaat en parketvloeren kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Meer informatie over onze vloeren en vloerverwarming geven wij u graag bij een bezoek aan onze showroom

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC visgraat

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC betonlook

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

PVC brede delen

Vol PVC met klik-systeem.
Vol PVC Dryback (plak, lijm systeem)

Welke systeem PVC vloer voor u het beste geschikt is hangt af van verschillende factoren.

Is er een tegelvloer aanwezig
Heeft of wilt u vloerverwaming
Moet er rekening gehouden worden met contact-geluidsisolatie naar beneden buren.

Onze pvc vloeren

Vol pvc met klik-systeem

Vol PVC-vloeren met kliksysteem zijn meestal tussen de 4 en 7mm dik. De 6 en 7mm klik pvc vloeren zijn in de meeste gevallen al voorzien van een geïntegreerde -10db onderlaag. Het voordeel van dit systeem is dat de bouwvloer in de meeste gevallen niet gelegaliseerd hoeft te worden.

Deze PVC-vloeren mogen in combinatie met de juiste onderlaag (al dan niet geïntrigreerd) ook geplaatst worden in een appartement. Vol PVC-vloeren zijn doorgaans niet geschikt om te plaatsen op een oude houten bouwvloer. Een ander voordeel van PVC-vloeren met kliksysteem is dat deze vloeren door een doe-het-zelver redelijk eenvoudig zelf te plaatsen zijn.

PVC Dryback (plak/lijm systeem)

PVC dryback ook wel pvc plak of pvc lijm-systeem genoemd worden verlijmd op uw bouwvloeren. Voor een verlijmde (dryback) PVC-vloer moet uw bouwvloer glad zijn. Zand-cement, Anhydriet en tegelvloeren zijn niet glad genoeg en moeten om doortekening te voorkomen voor dat de vloer geplaatst kan worden eerst gelegaliseerd (glad gemaakt) worden. Egaliseren en verlijmen is niet echt een klus voor de doe-het-zelver. Deze manier van plaatsen vraag meer aandacht en ervaring.

Veel verschillende uitvoeringen

PVC-vloeren zijn leverbaar in veel verschillende uitvoeringen en prijsklasse. Strake en industrieel betonlook, lange delen met houtprint, visgraat en Hongaarse-punt. Voor iedereen is er wel een PVC-vloer die past bij u smaak en interieur. Kom langs in onze showroom en laat u verder informeren over de velen mogelijkheden van deze bijzondere en prachtige vloeren

Team Vloer Utrecht
Uw vloer, Onze passie