Parketvloeren (lamelparket en multiplanken)

Duoplanken, systeemplanken, lamelparket, multiplanken allemaal namen die verwijzen naar een vergelijkbaar product namelijk meerlaags parketvloeren. Deze vloeren worden opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag (toplaag) bestaat uit een hardhout soort, in de meeste gevallen is dit eiken hout. De onderlaag kan bestaan uit een multiplex laag of vurenhout. In de fabriek worden deze lagen met lijm samen geperst, opmaat gezaagd en de delen worden voorzien van een mes en groef of klik verbinding.

Na het maken van de planken worden deze afgewerkt. De vloerdelen worden geschuurt, geborsteld, geschraapt of verouderd afhankelijk welke uitstraling de vloer moet gaan krijgen. In de fabriek worden de delen afgewerkt met bijvoorbeeld lak of olie. Deze kan transparant zijn of met een toevoeging van een kleur.

opbouw lamelparket en multiplank vloer utrecht

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

Vloer Utrecht lamelparket eiken rustiek gerookt olie naturel

Lamelparket eiken gerookt wit geolied

Lamelparket multiplank eiken gerookt wit geolied

Lamelparket eiken naturel geolied

naturel geolied lamelparket en multiplanken

Eenvoudig te plaatsen en vele mogelijkheden

Het totale proces zorgt voor een vloer die kant een klaar geleverd word en hierdoor redelijk eenvoudig zelf te plaatsen is. Door de geringe dikte van ca 15mm zijn deze houten vloeren zeer goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Een ander groot voordeel is dat lamelparket en multiplanken veel minder werken dan massieve vloerdelen.

Vloer Utrecht heeft een uitgebreide collectie lamelparket en multiplank vloeren in diverse breedte maten en uitvoeringen. Naast een ca 50 tal brede delen zult u bij ons in de showroom ook de klassieke maar mega trendy visgraatvloeren aantreffen.

Wilt u onze parketvloeren in het echt zien kom dan naar de Woonboulevard Kanaleneiland en brengen een bezoek aan onze showroom. Heeft u al vragen voor uw bezoek neem dan gerust even contact met ons op. Wij zullen de vragen graag voor u beantwoorden.

Team Vloer Utrecht
Uw vloer, Onze passie