fbpx

Parketvloeren (lamelparket en multiplanken)

Slide

Lamelparket en multiplank
Natuurlijker kunnen wij het niet maken

Slide

Duoplanken, systeemplanken, lamelparket, multiplanken allemaal namen die verwijzen naar een vergelijkbaar product namelijk meerlaags parketvloeren. Deze vloeren worden opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag (toplaag) bestaat uit een hardhout soort, in de meeste gevallen is dit eiken hout. De onderlaag kan bestaan uit een multiplex laag of vurenhout. In de fabriek worden deze lagen met lijm samen geperst, opmaat gezaagd en de delen worden voorzien van een mes en groef verbinding.

Na het maken van de planken worden deze afgewerkt. De vloerdelen worden geschuurt, geborsteld, geschraapt of verouderd afhankelijk welke uitstraling de vloer moet gaan krijgen. In de fabriek worden de delen afgewerkt met bijvoorbeeld olie. Deze kan transparant zijn of met een toevoeging van een kleur.

De opbouw van lamelparket en multiplanken van vloer utrecht

Eenvoudig te plaatsen en vele mogelijkheden

Het totale proces zorgt voor een vloer die kant een klaar geleverd word en hierdoor redelijk eenvoudig zelf te plaatsen is. Na plaatsen van de vloer ons advies de vloer 1 x met een door de fabriek geadviseerd onderhoudsolie te behandelen. Door de geringe dikte van ca 15mm zijn deze houten vloeren zeer goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Een ander groot voordeel is dat lamelparket en multiplanken veel minder werken dan massieve vloerdelen.

Ondanks dat een lamelparket of multiplank veel minder werkt dan een massieve vloer is een goede luchtvochtigheid belangrijk. Door een te lage luchtvochtigheid kan hout gaan vervormen, naadvormig of scheurtjes gaan vertonen. Een goede luchtvochtigheid licht rond de 55 a 60%. U kunt dit meten met een hygrometer en bij een te lage luchtvochtigheid corrigeren met een luchtbevochtiger.

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

Multiplank eiken gerookt naturel geolied

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

Multiplank eiken wit geolied

Lamelparket eiken gerookt olie naturel

Multiplank eiken naturel geolied

Wilt u onze parketvloeren in het echt zien kom dan naar de Woonboulevard Kanaleneiland en brengen een bezoek aan onze showroom. Heeft u al vragen voor uw bezoek neem dan gerust even contact met ons op. Wij zullen de vragen graag voor u beantwoorden.

Vloer Utrecht heeft een uitgebreide collectie lamelparket en multiplank vloeren in diverse breedte maten en uitvoeringen. Naast een ca 50 tal brede delen zult u bij ons in de showroom ook de klassieke maar mega trendy visgraatvloeren aantreffen.

Team Vloer Utrecht
Uw vloer, Onze passie